En liten släng av storhetsvansinne

I en ganska bisarr saning, är lögnen alltid mycket vackrare att både se och höra på.
Lättare att tro på och lättare att ta till sig, naivt blundande vilseleds de flesta in i härens djupa led och där stanna de.
De/Vi/Oss/Du/Dem, någongång luras vi alla att tro, "att de är för de bättre" och "vi gör så gott vi kan"
Sverige är ett bra land!

Ja, Sverige är ett bra land, jag är villig att skriva upp mej på den listan IBLAND, men för den mesta delen vill jag inte skriva upp mej på nån jävla lista alls. För jag tycker de brister för mycket, de fattas, de finns hål, de finns lagar och förordningar eller kanske heter de förOordningar!? jag vet inte..

Men i ett land som bakom  stängda dörrarna lurar på en kall sanning, en girihet som är livsfarlig, en hierarki som är absurd tappa jag ofta och ogärna fattningen ibland. I de här landet sägs de, läggas både tid och energi på att hjälpa de med mindre, men nu känns det som att de med mycket vill ha mera och gärna på bekostnad från de mindre.
"Allt ditt är mitt och allt mitt ger du fan i.."
Är det så de ska vara, är det så vi vill ha de?!

Vi har i trafiken en nollvision som är fantastisk, de är helt underbart att vi har de, men de är väl för fan en självklarhet att ingen ska dö i trafiken, visst?! men då passar jag på att fråga, VEM är det som kör för fort, är de Eva, 37, ensamstående 2-barnsmamma med en tjänst på 50% och kör, om väder vind och vatten är på hennes sida, En volvo -86, eller är det Herr flintskallig med påtaglig femtioårskris, knakande äktenskap pga av den långa och påtagliga arbetssituationen han sitter i, tror du att de är Eva med sin volvo eller Femtioårskrisen som hinner först hem på fredagsskvällen, jag tror personligen att de är Herren som är hemma först och de med både den ena böteslappen efter den andra!
För att få en hundraprocentig nollvision i trafiken måste andra medel än höjda böter och säkta/ändrade hastighetsbegränsningar fram, ni måste in i varje enskild individ och påverka och ändra.
De är ett beteende som ska ändras inte en norm!

Med nollvisionen färsk i tanken, är det inte den vi borde tillämpa i vården av våra "missbrukare", som oftast är återfallsmissbrukare, är det inte det vi med våra behandlingshem/anstalter vill förhindra, att dom just kommer tillbaka.
Där låter ordet nollvision som en av de bästa visionerna, sen hur vida ett samhälle skulle fungera utan brott och straff är en annan fråga, men hur som haver. Är inte ett av målen också att minska klyftorna i samhället, det gäller inte bara mellan kvinnor och män/rika och fattiga/invandrare och svenskar det måste väl ändå vara att minska ALLA klyftorna att ta bort rädsla för de nya och okända, för det är i dom rädslorna fördommen föds och den är livsfarlig och ett stort hot mot nollvisionerna i sverige.

Ta en Man som arbetar på ett fängelse om han redan dag ett kliver in med fördom, kommer han aldrig kunna hjälp någon där inne, utan de människorna han stötte på där inne, kommer ha byggt på sitt förakt mot "normen" och när de släpps ut på frifot, kommer de bara känna sig motarbetade från första början, och de i sin tur leder bara till en sk snöbollseffekt och de här fördommen som måste bekämpas! Fördommen får aldrig slå rot i någon! fördommen kan aldrig någonsin få föra sin talan!

Rädslan för de okända måste bli mindre än nyfikenheten för det okända!

Nyfikenheten måste sporras, vi måste alla börja med att fria hellre än dömma och övervinna våran egen rädsla att bli offer för fördommen!

RSS 2.0